Изложба „машината на времето и шахматният крал“ по хърбърт уелс

ic_large_w600h600q100_wells-exh Изложба „Машината на времето и шахматният крал“ по Хърбърт Уелс
Категория
Други
Дата
21/12/2016 18:30 - 23/12/2016 18:30
Място
Галерия "ЛИК" - ul. "Lajos Kossuth" 37
1606 Sofia, Bulgaria
Уебсайт

На 21 декември ще бъде открита изложба на картини по произведения на Хърбърт Уелс

Изложба "Машината на времето и шахматният крал" по Хърбърт Уелс

~~~

Клуб "Иван Ефремов" и галерия "ЛИК" ви канят на откриването на изложбата "Машината на времето и шахматният крал" на художника Роман Гуманюк по произведения на Хърбърт Уелс!

Дата, час: 21 декември, 18:30 ч.

Място: София, ул. "Лайош Кошут" № 37 (в близост до пл. "Македония" и Руски паметник).

Поводът е 150-годишнината от рождението на великия писател.

 

Светът отбеляза годишнината на 21 септември. В България тя също не беше отмината – на националния конвент за фантастика "Булгакон" се проведе дискусия по този повод. Сега клуб "Ефремов" представя пред софийската публика изложбата на художника Роман Гуманюк "Машината на времето и шахматният крал", която е посветена на творчеството на Хърбърт Уелс и ще бъде прекрасен коледен подарък за ценителите на фантастичното изкуство.

Художникът предлага необичаен подход към темата. Той е комбинирал в една експозиция творбите си по мотиви от произведения на Хърбърт Уелс и картини от своята "Шахматна серия". Резултатът е интересна и зрелищна комбинация, където на коварните марсианци се противопоставят шахматните фигури, оживяващи като герои в сражението. "Войната на световете" на Уелс се прехвърля на шахматното поле. И само благодарение на Уелсовата "Машина на времето" в решителната битка могат да вземат участие гордият крал и неговият благороден рицар от Средновековието, древният воин от антични времена и войниците от началото на ХХ век.

Роман Гуманюк е роден през 1985 година. Той е професионален художник. До момента има 26 самостоятелни изложби. Творбите му са представени в музеите и галериите на Украйна, Беларус, Казахстан, Киргизстан, България, Франция, САЩ, Италия. Авторът е участник на VI Биенале на съвременното изкуство във Флоренция. Неговият персонален изложбен проект "Светлините на Припят или Сенките на Чернобил" е широко известен на публиката и е представен в 5 държави, включително България.

Художникът работи в различни жанрове и техники. Частни колекционери и ценители на изобразителното изкуство от различни държави по света притежават негови творби в своите колекции.

Сайтове с репродукции на картините на художника:

www.gumanyuk.com

www.chernobylshadows.com

 

 
 

Всички дати

  • от 21/12/2016 18:30 до 23/12/2016 18:30

iCagenda